• Search

DIY cabinet, birdhouse and pillow for OhMarie

In mijn portfolio kun je lezen hoe het idee voor deze DIY is ontstaan.

Alice’s kast… Maak van je kringloopkastje een waar feestje!
Niets is wat het lijkt bij Alice in Wonderland en zo ook bij dit kastje. Het lijkt een normaal kastje maar waneer je de binnenkant bekijkt weet je dat je je fantasie de vrije loop kan laten. Benodigheden: oud kastje bijvoorbeeld van de kringloop of de rommelmarkt, verf van de Gamma; kleur Hortensia, schuurpapier, kwast en roller, confetti en een vrolijk papiertje voor in het laadje.

Alice’s cabinet…Make a true party of your (second hand) cabinet!
Nothing is what it seems in Alice in Wonderland. Like this cute cabinet that withholds a fantastical surprise for you. You can make one yourself using a (send hand) cabinet, some paint, sandpaper, a paintbrush and -roller, confetti and a beautiful piece of paper for the bottom of the drawer.

 

StyleStek for OhMarie

 

StyleStek for OhMarie

DIY vogelhuisjes

Benodigdheden

Print het vogelhuisje uit en trek deze over op het gewenste karton. Knip deze uit en lijm de randen aan elkaar vast. Verf de takjes in de juiste kleur.  Bekijk waar het takje moet komen en maak een kleine inkeping met je stanleymes. Plaats voorzichtig het takje in het vogelhuisje.

Vogeltas van Keecie | www.keecie.nl
Kaart “Hapiness is homemade”  van MinoPaperSweets | www.minopapersweets.be

 

DIY Birdhouses

Materials

Print the birdhouse and draw its contours on the cardboard. Cut the cardboard and glue it together. Paint the small twigs in the desired colour. Look closely where the twigs need to be and make a notch with your stanley knife. Carefully place the twigs in the birdhouse.

Bird bag of Keecie | www.keecie.nl
Card “Hapiness is homemade” of MinoPaperSweets | www.minopapersweets.be

 

 StyleStek for OhMarie

DIY kussen “Huis”

Benodigdheden

Knip uit het papier het huis en trek deze vervolgens twee keer over op je stof.  Naai met de buitenkant tegen elkaar aan de twee stukken stof. Laat hierbij minimaal 10cm open. Ik heb 10cm aan de kant van de schoorsteen open gelaten, zodat je de schoorsteen later makkelijker kan vullen. Keer de stof binnenstebuiten en vul je kussen met de vulling. Naai met de hand de laatste 10cm dicht.

Kaart “Follow your dream” van Bl-ij | www.bl-ij.nl

 

DIY cushion “House”

Materials

  • Fabric (for example from www.mondaysmilk.nl)
  • Paper
  • Yarn
  • Sewing machine
  • Filling for a cushion

 

Cut a house from the paper and draw its contours on the fabric twice. Sew the two sides together outside in. Leave at least 4 inches open. I left the opening at the chimney side, because it’s easier to fill the chimney this way. Turn the inside out and fill your cushion with the filling. Close the hole by manually sewing the opening.

 

Card “Follow your dream” of Bl-ij | www.bl-ij.nl