• Search

Five great shops in Amsterdam

 

Vorige week was ik een weekend in Amsterdam. Ik blijf het echt een hele fijne stad vinden. Mooie pandjes, leuke en bijzondere winkeltjes en koffiebarretjes in overvloed. Hier volgen de vijf leukste winkels van afgelopen weekend.

 

great shop in Amsterdam

 

De eerste winkel is Rarebird. Deze winkel moet je weten te zitten en zit net iets buiten het winkelgebied maar is zeer zeker de omweg waard! Nancy verkoopt de meest kleurrijke producten en dit in een interieur wat bestaat uit voornamelijk een witte basis. Hier kun je terecht voor honeycombs in vele maten. Ze verkopen de kleinste honeycomb die ik ooit gezien heb, erg leuk voor in de paastak thuis. Daarnaast heeft ze een enorme keuze in kaarten. En dat Nancy dol is op haar Donna Wilson is ook meteen duidelijk. Mooie kussens, sjaals, knuffels, bordjes en ga zo maar door en allemaal van Donna Wilson. Daarnaast worden er ook vele vintage producten verkocht. Schattige trommeltjes, mooie bordjes, bekers etc. Sommige zijn zelfs van de moeder van Nancy geweest. Dat haar moeder een goede smaak had is wel duidelijk…
Mocht je nu niet in de buurt komen dan kun je ook via haar webshop producten kopen.

 

De tweede is op loopafstand van Rarebird en heet RAW Materials. Een totaal andere sfeer als de vorige shop. Deze winkel heeft meer industriele producten. Persoonlijk ben ik erg dol op de kasten die zij verkopen: mooie verweerde kasten in prachtige kleuren. Ook kun je in de webshop de producten bestellen.

 

great shop in Amsterdam

 

De volgende shop was nieuw voor mij: Big en Belg. Ik had al wel eens gehoord over deze shop maar nu hebben ze een tweede vestiging geopend in de Pijp. Waarschijnlijk mijn meest favoriete buurtje in Amsterdam. Wat een fijne ruime winkel! Met hele mooie producten. Je kunt er terecht voor kinderkleding, speelgoed maar ook kleine meubels voor de kinderkamer. Ik was meteen weg van deze kast. Het behang erachter vind ik trouwens ook helemaal super…

 

great shop in Amsterdam

 

Van al dat shoppen krijg je natuurlijk dorst. En als we een drankje gaan drinken willen we dat natuurlijk wel in een fijne omgeving drinken. Hiervoor ging ik naar Berry. Een nieuw koffietentje wat net een maand open was. Ik bestelde daar een heerlijk drankje met jus d’orange, appel en een klein beetje ginger. De aankleding is heel erg huiskamer achtig. Wat ik trouwens ook echt te gek vond was een wand die gemaakt is van allemaal verschillende oude kozijnen. Een sfeervolle en orginele afscheiding voor het kantoor aan de andere kant.

 

great shop in Amsterdam

 

De laatste winkel is Sukha in de Haarlemmerstraat. Een winkel waar ik eigenlijk nog nooit iets gekocht heb maar waar ik het heerlijk vind om even naar binnen te lopen en altijd weer naar buiten stap met een flinke dosis inspiratie. Al heb ik deze keer wel oorbellen gezien die nog steeds in mijn hoofd zitten dus misschien binnenkort toch nog maar eens terug en dan niet alleen voor de inspiratie 😉

 

great shop in Amsterdam

foto’s by StyleStek