• Search

a DIY with craft concrete

 

Al eerder schreef ik over mijn planten in huis. Daarin liet ik je al weten dat ik dol ben op cactussen, vooral omdat ik deze planten in leven kan houden. Bij o.a. Opfleuren en de Ikea worden veel leuke kleine cactussen verkocht. Mijn probleem was dat ik niet de juiste bloempotten hiervoor kon vinden en zo ontstond deze DIY. Bij de blog van monsterscircus zag ik al een tijdje geleden deze leuke DIY met craft concrete en besloot ik dat ik ook aan de slag wilde gaan met hobby beton.

 

DIY with craft concrete
kaart via Rarebird

 

Bij Pippoos kun je craft concrete (hobby beton) kopen. Voor het maken van het beton hield ik de gebruiksaanwijzing op het pak aan. Wel had ik hierbij schoonmaak handschoenen aan want ik had gelezen dat de aanraking van het beton irritatie aan de huid kan opleveren. Voor de bovenste afbeelding gebruikte ik een kartonnen doosje maar je kunt ook gebruik maken van een melk pak. Aan de binnenkant plakte ik stukjes kant die ik geknipt had uit een kanten zeil. Let hierbij op dat je ze goed laag plakt. Vervolgens goot ik het gemaakte hobby beton in het pak. Het lastige is om de ruimte te maken waar straks de plant in kan. Ik heb bij bovenstaande voorbeeld gebruik gemaakt van een siliconen bakvorm. Hierin stopte ik een aantal munten zodat het zwaar genoeg is dat het niet meer naar boven komt drijven. Dan nog een nachtje laten drogen en je bloempot is klaar! Hoe de bakvorm er uiteindelijk uit ziet, kun je goed zien op onderstaande foto.

 

DIY with craft concrete
foto’s by Hanke Arkenbout
cactus o.a. via Opfleuren

 

Volgende week laat ik nog een andere DIY met hobby beton zien. Stay tuned!