• Search

Familiehuis Statenkwartier – Den Haag

Voor deze karakteristieke woning werd ik gevraagd om een compleet advies te maken voor de woonkamer en eetkamer. In dit deel laat ik de woonkamer zien. In deze woning woont een gezin met twee kinderen. Beide ouders hebben een drukke baan in het ziekenhuis maar misten nog een thuis om tot rust te komen. Daarnaast houden ze van gezellige etentjes met familie en vrienden dus ook in de eetkamer was rust, meer sfeer en voldoende zitplekken wenselijk.

De bewoners: Het proces liep in fijne stappen en in een goed tempo. Je hebt continu goed geluisterd naar onze wensen en die goed verwerkt. Het is heel fijn samenwerken met jou, omdat je door goed te luisteren precies de wens van de klant kunt vertalen naar een eigen interieur. Daarbij heb je een goede dosis lef om het net even anders te doen of voor een andere kleur te gaan. Daardoor wordt het uniek.


Er is gekozen voor een heerlijke, ruime bank waar voldoende zitplekken zijn voor het hele gezin. De woning heeft al een mooie houten vissengraat vloer en deze is opnieuw behandeld. De prachtige raampartij wordt extra benadrukt door de muren te verven in de kleur Light Blue van Farrow and Ball. De witte gordijnen die er eerst hingen zijn vervangen voor een warmere variant zowel warmer in kleur als in materiaal.
De prachtige schilderen zijn gemaakt door de oma van dit gezin en passen qua kleur perfect in deze ruimte.
Het vloerkleed in deze roest/ roze kleur zorgt voor een niet te hard contrast met de vloer maar geeft wel warmte aan de ruimte door de kleur en het materiaal.

De houten tafeltjes gemaakt van boomstammen waren er al en door de toevoeging van deze brass kleurige tafel maakt dit het geheel stijlvoller.
De bank zit heerlijk en biedt voldoende zitplekken voor het hele gezin. Ook hier zie je de combinatie van koele en warmere kleuren ook terugkomen.
Deze design stoel hadden de bewoners boven staan. Het toevoegen van deze gewaagde kleur blauw zorgt ervoor dat de ruimte spannender wordt qua kleur gebruik. Deze stoel is een echte eyecatcher in de ruimte en kleurt mooi bij de muur en met het roze van de kussens en het schilderij.
Dit prachtige schilderij past perfect op de kleur van de muur!

De TV stond in de ensuite kast en wilden de bewoners ook graag niet in het zicht hebben. Ik wilde graag een prettige zithoek creƫren en daardoor was de tv in de ensuite kast niet ideaal. In plaats van de ensuite kast heb ik een tv-meubel op maat ontworpen voor naast de schouw.
Hierbij een kijkje door de ensuite naar de vernieuwde woonkamer. Ook de ensuite wordt benadrukt door de toevoeging van kleur.

Hieronder zie je hoe ik de woonkamer in eerste instantie aantrof.