• Search

Familliehuis Statenkwartier – Den Haag

Voor deze eetkamer werd ik gevraagd om een compleet advies te maken. In deze ruimte moest voldoende opbergruimte voor het speelgoed komen en een grote eettafel met voldoende zitplekken voor etentjes. Daarnaast heb ik bij dit project samengewerkt met een meubelmaker om de schouw bij de haard te verbreden, een bankje op maat te maken voor aan de eettafel en een ombouw te maken voor de verwarming.

De bewoners: We hadden nog nooit zo’n interieur traject doorlopen, dus we hadden vooraf weinig verwachtingen. Al snel was duidelijk dat je ons goed kon helpen en kwamen we snel tot een eindbeeld en stappen daarnaartoe. We hebben allebei drukke banen en het was fijn dat je ons goed hebt geholpen met focus en de juiste beslissingen nemen. Het eindresultaat is precies wat ik in ieder geval voor ogen had.

Een doorkijkje vanuit de woonkamer naar de eetkamer. De ensuite en de sierlijsten zijn een mooi origineel item van de woning die ik heb weten de benadrukken door het gebruik van de kleur Light Blue van Farrow and Ball. In deze ruimte heb ik ook gewerkt met kleurcontrasten. De bestaande vloer heeft al een warme kleur en door te werken met de coolere kleur Light Blue zorgt dit ervoor dat de kleuren elkaar versterken.
In deze eetkamer is gekozen voor een grote, ovale tafel. Dit geeft de ruimte een speels en minder strak effect. De stoelen zijn zelf samengesteld. De keuze voor een kunststof buitenkant is praktisch erg prettig voor een gezin met kinderen. Door de binnenkant wel met stof te laten bekleden zorg je ervoor dat de stoel nog wel warm en comfortabel zit.
De bewoners wilden graag veel zitplekken dus heb ik een bankje ontworpen en op maat laten maken waarbij al snel 3 a 4 kinderen kunnen plaats nemen.
De schouw is verbreed waardoor er nu ook iets op kan komen staan. De verzameling apothekerspotten zijn een knipoog naar het werk van de bewoners. Zij werken beide in het ziekenhuis. De messing wanddecoratie kleurt prachtig met de kleur op de muur.
Het schilderij hadden de bewoners al hangen in de woonkamer. Door de kleur op de muur is het contrast met het schilderij nu veel zachter en komt het schilderij beter tot zijn recht.

De bewoners hadden een grote donkerblauwe antieke kast op onderstaande plek geplaatst. Ik heb gekozen voor een lager maar langer meubel waar je dus ook nog kan werken aan sfeer. Op de kast staat e platenspeler en ook de muur boven de kast werd aangekleed. Deze kast oogt veel ruimtelijker dan de vorige kast en biedt voldoende opbergruimte voor het speelgoed van de kinderen. De kast is geschilderd in dezelfde kleur Light Blue als de muur er tegenover en bij de ensuite.
Deze plek lag vol met speelgoed toen ik de eerste keer de woning bezocht. De bewoners zijn kritisch naar het speelgoed gaan kijken en alles wat bewaard moest blijven heeft een plekje in de kast of op de kinderkamers gekregen. Het gouden bankje hadden de bewoners boven staan maar heeft opnieuw een prominente plek gekregen. Het is nu een heerlijke plek geworden om ’s ochtends je koffie te drinken en de kinderen kunnen nog fijn spelen op het vloerkleed. De keuze voor dit behang zorgt versterkt het binnen buiten gevoel.
Om de verwarming werd een ombouwkast gemaakt in dezelfde uitvoering als de lage vensterbanken. Dit zorgt voor een rustig en aangekleed beeld.

Hieronder zie je hoe ik de woning aantrof bij het eerste bezoek.