• Search

DIY lemon curd en konijn op je bord.

Lemon Curd

Ik ben dol op dit gele smeersel.

www.stylestek.nl

Benodigheden (voldoende voor een grote pot):
– 100 gram suiker
– 40 gram roomboter
– sap en rasp van 1 citroen
– 2 losgeklopte eieren

Werkwijze:
Gebruik een melkpannetje met dikke bodem. Zet het vuur heel laag, want de curd brandt snel aan. Laat de suiker, de boter, het sap en de rasp net smelten op een laag vuurtje. Voeg meteen als het gesmolten is de eieren toe.
Blijf nu langzaam met een garde roeren. Laat het zachtjes aan de kook komen. Neem de pan van het vuur als de curd de dikte heeft van vla. Vul een goed schoongemaakt potje met de curd en laat afkoelen. De lemon curd is in de koelkast ongeveer 4 weken goed. Heerlijk op een plakje krente(rogge)brood of op toast

 

Konijn op je bord!

www.stylestek.nl

Een snelle manier om je eigen bordjes te maken.

Benodigheden:
– witte bordjes van bv. de kringloop
– porseleinstift (o.a. te koop bij Hand made Heaven in Amsterdam)
– patroon van bv. een konijn

Werkwijze:
Teken met de porseleinstift het patroon op de bordjes. Tip: teken het patroon eerst met een pen ligt op het bord. Laat de bordjes vier uur drogen.  Pak vervolgens in 90 minuten op 160 graden de bordjes af. De bordjes kunnen na de paasbrunch gewoon in de vaatwasser.