• Search

The PIN gallery

augustus 20th, 2013

Afgelopen weekend ben ik naar The Pin gallery geweest.

The PIN gallery is een pop-up expositie geïnspireerd door Pinterest en vond plaats in Amsterdam. De eerste editie werd gehouden in een prachtige oude loods aan de Lauriersgracht. Voor de expositie zijn bekende Nederlandse pinners gevraagd om 5 inspirerende pins te selecteren. Pins die de pinners ieder op hun eigen manier vinden aansluiten bij het thema: eye candy.

Inmiddels is het niet meer mogelijk om te gaan kijken maar kun je wel via mijn foto’s een beeld krijgen van dit event.the pin gallery

Zoals al eerder te lezen was vind ik pinterest echt een ideale plek voor inspiratie. Het is een mooi middel om sfeer op te doen voor shoots maar ook voor de inrichting van mijn eigen huis of bijvoorbeeld lekkere gerechten. Ik ben ook eens door mijn pins gelopen om de vijf eye candy pins voor mij (op dit moment) uit te zoeken. Dat was nog niet zo makkelijk maar hier komen ze dan toch!

 

the pin2
www.pratos-e-travessas.blogspot.pt

Vaak pin ik Food beelden niet eens omdat ik per se het recept wil maken maar puur omdat het er zo mooi uit ziet. Echte eye candy dus, zo ook deze foto! Door de witte onder- en achtergrond is het een frisse foto. Door het gebruikt van het bloemenservet, de oude lepels en de roze inhoud wordt het beeld toch weer iets romantischer.

 

the pin1
maker onbekend

Deze foto heeft voor mij een hoog vintage gehalte. Dit komt mede door de patronen, kleuren en materialen die zijn gebruikt. De foto neemt me mee naar een tijd die al lang voorbij is. Door de goede styling kun je haast niet voorstellen dat de foto helemaal niet zo oud hoeft te zijn. De parasol is een echte eye catcher in dit beeld. Bij mij in de tuin mag ook best zo’n parasol komen te staan.

 

the pin4
www.blog.bodieandfou.com

Deze foto komt uit de serie van la cerise sur le gateau en eigenlijk kan ik al hun foto’s wel pinnen. Zo orgineel, grappig, kleurrijk en zo goed gestyled. Grappig vind ik hier dat er in de panty van het kindje allemaal ballen zijn gestopt. Je kunt een eigen wereld creeëren op beeld, een wereld die niet altijd in de werkelijkheid hoeft te passen.

 

the pin3
www.simplicated.nl

Fijn die combinatie van een oude typemachine en handwerk. Daarnaast vind ik groen en roze ook erg mooi bij elkaar.

 

the pin5
http://www.vlinderenvogel.com/

Ik ben dol op pioenrozen maar zo’n prachtig wild boeket is ook altijd welkom. Wat een feest van kleuren en verschillende bloemen. Kijkt er nu iemand tussen de bloemen door?!

 

 

Leave a Reply