• Search

Paris is always a good idea.

De vakantie lijkt alweer bijna vergeten dus tijd om eens terug te kijken in mijn foto’s en meegebrachte visitekaartjes. Onderdeel van de vakantie was een aantal dagen in een appartementje in de wijk Le Marais in Parijs. Le Marais is een fijne en centrale wijk midden in Parijs. Perfect gelegen voor mijn zoektocht naar inspirerende winkeltjes. Hier onder volgen de pareltjes die ik gevonden heb en je zeker moet gaan zien mocht je naar Parijs gaan (onthoud: Paris is ALWAYS a good idea!).

www.stylestek.nl | pois plum

Direct om de hoek van het appartement vond ik Pois Plume. De etalage zag er al geweldig uit maar eenmaal binnen was ik helemaal verkocht. Wat een pracht winkel! In deze kinderwinkel vind je kleding van o.a. het mooie merk Oeuf, veel Liberty stofjes en leuke meubeltjes. Ik kocht er een fijne aden+anais doek voor een vriendinnetje die op het punt stond te bevallen.
Pois Plume | 71 rue d’Argout | www.poisplume.com

 

www.stylestek.nl | L’illustre Boutique

In deze winkel kon ik helaas niet naar binnen want de eigenaar was ook fijn vakantie aan het vieren. Toch is alleen de etalage al de moeite waard om te laten zien. En de volgende keer staat die zeker weer op mijn lijstje!
L’illustre Boutique | 1, Passage du Grand Cerf | https://www.facebook.com/lillustreboutique

 

www.stylestek.nl \ petit pan

Dan de fleurige winkels van Petit Pan. Ik was in rue Francois Miron en daar bevinden zich maar liefst drie Petit Pan winkels. Twee met voornamelijk lakentjes, dekbedjes en wat kinder kleding gemaakt van de stoffen van Petit Pan. En nog een winkel waar je stoffen, lintjes en nog veel meer leuks kan kopen. Ik ben heel blij met mijn mooie nieuwe stofjes!
Petit Pan | 37,39, 76, reu Francois Miron | www.petitpan.com

 

www.stylestek.nl | La Droguerie

In deze handwerk apotheek vind je heel veel kralen, mooi stoffen van o.a. Kokka en Liberty en ga zo nog maar even door! Een winkel waar ik makkelijk een poosje zoet kan zijn.
La Droguerie | 9-11, rue de Jour | www.ladroguerie.com

 

www.stylestek.nl | bonpoint

Nog een mooie kinderkleding winkel die ook zeker qua styling de moeite waard is. Bekijk ook eens het mooie filmpje van de nieuwe herfstcollectie op hun site.
Bonpoint | 50, rue Etienne Marcel | www.bonpoint.com

 

www.stylestek.nl | Merci

En dan least but not least… MERCI. Er was 1 winkel waar ik zeker naartoe wilde gaan. In mijn online zoektocht voordat we naar Parijs gingen had ik al veel mooie dingen van deze winkel voorbij zien komen. Dus op donderdagochtend ging ik vol verwachting op pad naar deze shop. DICHT! Okee, Parijs is echt altijd een goed idee maar de eerste twee weken van augustus zijn er wel een aantal winkeltjes dicht. Gelukkig waren ze vrijdag weer open en ging ik nogmaals vol verwachting op pad. Het is inderdaad een hele fijne conceptstore waar je echt vanalles kunt vinden voor de tuin, keuken, woonkamer en waar je ook nog eens lekkere koffie kan drinken en een broodje kan eten.
Merci | 111 Boulevard Beaumarchais | http://www.merci-merci.com/en/