• Search

Window shopping in NYC

Vorige week was ik een aantal dagen in NYC. Wat een feest is dat! Doordat ik drie jaar gewoond heb op Manhattan is het niet nodig om met een kaart rond te lopen zoals tijdens alle andere stedentripjes. Ik vind het zo heerlijk dat ik die stad ken en het daarom dus mogelijk is om nog even snel daar langs te gaan en oh er zit hier om de hoek nog een leuk winkeltje en laten we vanavond bij dat fijne restaurantje gaan eten. Zo hebben we weer het maximale weten te halen uit onze dagen.
Aan vrienden en familie die ons tijdens die drie jaar hebben bezocht vroegen we vaak wat zij het leukst vonden aan NYC. Meestal was het antwoord dan iets van “op straat rondlopen en alle indrukken op doen”. Ik kan me daar helemaal in vinden. Het wandelen door SoHo of ons oude wijkje TriBeca mis ik misschien nog wel het meest. Aan de etalages van de winkels wordt ontzettend veel tijd en energie besteed. Daarom vandaag op de blog maar eens wat window shopping van leuke winkeltjes in NYC. Hopelijk brengt het jullie even in die fijne stad.

Laat ik maar gelijk beginen met 1 van mijn favoriete winkeltjes (en etalage) van NYC: Anthropologie! De etalage van die winkel is vaak echt A-MA-ZING (op z’n Amerikaans maar niks teveel gezegd deze keer). Vaak liep ik er vol bewondering langs. De mooiste etalages heb ik zeker daar gezien. Vorige week waren ze druk bezig met de veranderingen en het belooft weer iets bijzonders te worden. Anthropologie | meerdere locaties, mijn favoriet is op West Broadway

www.stylestek.nl | window shopping in NYC

 

www.stylestek.nl | window shopping in NYC

De volgende winkel reed ik met de taxi voorbij en toen ik de etalage zag wist ik zeker dat ik die eens van dichtbij wilde gaan bekijken. Het is de etalage van Club Monaco op Fifth Avenue (21st street). Volgens mij is het een flagship store geworden want zowel van buiten als van binnen ziet het er geweldig uit. Binnen is er naast de kleding winkel ook een boekhandel en een koffie zaakje. In alle drie de winkels voert wit de boventoon maar zeker op een sfeervolle manier. Dit zie je ook terug in de etalage, oude lijsten, kroonluchters, oude stoeltjes en allemaal geverfd in spierwit.

www.stylestek.nl | window shopping in NYC

 

www.stylestek.nl | window shopping in NYC

 

www.stylestek.nl | window shopping in NYC

Van de volgende winkel had ik de etalage nog nooit zonder steigers ervoor gezien. Gelukkig waren de steigers nu opgeruimd en kwam er een prachtige etalage tevoorschijn. Ook leuk om te zien dat er nu ook vintage servies wordt verkocht bij Fish Eddy, Broadway en 19th Street.

www.stylestek.nl | window shopping in NYC

De volgende winkel zit in een klein pandje en deze moet je echt weten want anders vind je het niet zo snel. De etalage is al een beetje in kerstsfeeren en een waar kunstwerk. Binnen vind je de meest prachtige kaarten, hangtags en vellen papier. Kate’s Paperie, 435 Broome Str

www.stylestek.nl | window shopping in NYC

 

http://www.katespaperie.com/

Ook bij West Elm zijn ze al in de kerstsfeer. Het viel me op dat er in de winkel veel gebruik werd gemaakt van hout in allerlei soorten, blokken houten, ronde houtjes, beuken stammen en ga zo maar door.

http://www.katespaperie.com/